Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Никола Маџиров гостува во Загреб

.

madzirov_nikola© Thomas Langdon
Никола Маџиров, еден од највеличенствените македонски лиричари, на 15. април 2010 год. читаше од неговата збирка поезија ,,Преместен камен ". Промоцијата на книгата се одржа во рамките на Петтиот меѓународен фестивал на современа поезија.
Печати

Jута Трајбер - Гостување во Бугарија

.

treiber_jutta
Со поддршка од ТРАДУКИ средината на април Jута Трајбер отпатува во Софија и Пловдив, каде што во повеќе гимназии и на Софискиот универзитет ја промовира својата нова книга ,,Силувана". Овој роман за (млади) возрасни, раскажува за 17-годишната Франка, којашто една ноќ одејќи дома ја силува еден непознат.
Печати

Промоција на книга во Загреб: "Од онаа страна на злосторството и казната"

.

amery_krivnja
Во рамките на низата ,,Книжевен петок" на 26. март пред загрепската публика беше промовирано хрватското издание на книгата "Од онаа страна на злосторството и казната" од Жан Амери. На манифестацијата говореа хрватскиот писател Жарко Паиќ и Хелен Синковиќ, коишто ја преведоа книгата на хрватски јазик. Манифестацијата ја водеше Бoрис Периќ.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d