Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

Pisci (ni)su normalni ljudi

.

244 slobodna bosnaU Sarajevu je Thomas Pletzinger predstavio svoj višestruko nagrađivani i prevođeni Roman "Sahrana jednog psa"; za naš list je tom prilikom govorio zašto vjeruje da je nastavak života nakon tragedije ipak moguć,...

pdfSlobodna Bosna

Tasovac: Të kuptuarit vjen duke treguar interes

.

242 dwMinistri i Kulturës së Serbisë, Ivan Tasovac nënshkroi të martën (04.10.2014) në Berlin anëtarësimin në programin Traduki. Programit shqip të DW ai i sqaroi pozicionin serb ndaj shqiptarëve.

DW

Knjiga je most između Albanije i Srbije

.

 240 dw„Kultura ne bira strane, ona pripada svakome, nezavisno od porekla“. Zato su, na osnovu kulture, u Berlinu razgovarali ministri Albanije i Srbije Mirela Kumbaro i Ivan Tasovac.

DW

Radio multicult.fm interviewt TRADUKI

.

245 multicult.fmJacqueline Roussety von Radio multicult.fm fragte Antje Contius und Aylin Rieger nach den Dimensionen von TRADUKI. 

Redaktion und Moderation: Jacqueline Roussety.

Cili është Srdjan Srdic

.

234 milsaoSrðan Srdiæ ka lindur në Kikinda, Serbi, në vitin 1977. U diplomua në Fakultetin Filologjik në Beograd, Departamenti i Letërsisë Botërore dhe i Teorisë Letrare, ku ai aktualisht po punon për tezën e tij doktorale me temë mbi teoritë e së vërtetës dhe si aplikohet ajo për tekstet Jonathan Swift-it.

pdfMilosao