Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Млекуж, Јернеј

mlekuz jernej
© Mateja Jordovič Potočnik
Јернер, Млекуж, роден 1974 год., студирал географија, етнологија и културна антропологија. Во 2008 год. се здобива со докторската титула од областа на меѓународните студии на универзитетот во Нова Горица. Тој е научен соработник на Институтот за миграции на Словенија. Во фокусот на неговиот интерес се областите на културна миграција, социјална географија и материјална култура.