Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Ивањи, Андреј

ivanji andrejАндреј, Ивањи, роден 1965 год. во Белград , завршил германистика. Работи како уредник за надворешна политика во белградскиот неделник „Време“, а од 1994 год. коресподент за Балканот во виенскиот дневен весник „Дер Штандард“. Освен тоа работи и за берлинскиот „Тагесцајтунг“, ВДР и други германско-јазични медиуми.