Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Естествен роман

Господинов, Георги.

gospodinov romanСо хумор и меланхолија овој привлечен, експериментален роман  - роман саде почетоци – ја опишува сторијата на една прељуба, спомените од детството, искуства од младоста и реалноста на деведесетите години.

Романот „Естествен роман“ [„Природен роман“] од Георги Господинов излезе на албански јазик (извадок) во превод на Jaнка Селими под наслов „Roman natyral“ во издание на „Поетика & Идеаарт“, Тирана и на романски јазик (извадок) во превод на Каталина Пуиу под наслов „Un roman natural“ во издание на „Картие“, Букурешт.