Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Олујиќ, Ивана

olujic_ivana
Ивана Олујиќ, родена 1976 год. во Сињ, студирала историја и хрватски јазик на Филозофскиот Факултет на Универзитетот во Загреб, каде што денес предава романска книжевност. Има објавено преводи во списанијата „Арс“ и „Тема“, како и во каталогот „Ревије малих книжевности“. Заедно со Лука-Јоан Франа Марина Геснер издава антологија на современата романска куса проза под наслов  „Nabokov u Brašovu.