Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Колекционер на любовни изречения

Секулов, Александар.

sekulov_kolekcionarЕдна поранешна циркуска танчерка решава во последните денови од својот живот да собере приказни за еден маж, со којшто еднаш била во врска два дена, 17 часа, 43 минути и неколку неизмерливи секунди. Нејзината потрага го води читателот по најодалечените и најегзотичните места на светот. Книга полна бескрајна фантазија, магија и бајковност.

Романот „Колекционер на любовни изречения“ [„Колекционер на љубовни изјави“] од Aлександар Секулов излезе на српски јазик (извадок) во превод на Mарија-Јоана Стојадиновиќ под наслов „Sakupljač ljubavnih kazivanja“ во издание на „Геополитика“, Белград.