Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Швајц.-формулари (франц.&италј.)

Формулари за швајцарска книжевност од француско, италијанско и ретороманско говорно подрачје

Во рамките на ТРАДУКИ од неодамна се поддржуваат и преводи  на швајцарска книжевност од француско и италијанско говорно подрачје на албански, босански, бугарски, македонски, романски, словенечки, српски, црногорски и  хрватски  јазик. Во предвид се земаат дела од ХХ и ХХI век од областа на белетристиката, стручната литература, како и литература за деца и млади. ТРАДУКИ во соработка со ПроХелвеција ги финансира авторските права и хонорарот за преводот.

Барањата за поддршка за превод се одвива со помош приложениот формулар.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d