Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Konrad oder Das Kind aus der Konservenbüchse

Нестлингер, Кристине.

noestlinger_konradГоспоѓа Бартолоти нема никава врска со деца. Затоа е препадната кога по пошта добива син: Конрад. Конрад буквално стасува во конзерва! Ужасно уреден и речиси совршен, а госпоѓа Бартолоти толку хаотична. Затоа најпрвин мораат да се привикнат еден на друг. Но, нему му успева толку да ја придобие госпоѓа Бартолоти , што таа повеќе никогаш нема да сака да се откаже од него, дури и кога страшните луѓе од фабриката за конзерви ќе трагаат по него ...

Konrad oder Das Kind aus der Konservenbüchse од Кристине Нестлингер излезе на босански јазик во превод на Мишо Ешиќ под наслов Konrad ili dijete iz konzerve во издание на Босанска реч, Тузла, на бугарски јазик (извадок) во превод на Василка Ванчева под наслов Конрад или Детето от консервената кутия во издание на EMAС, Софија и на македонски јазик (извадок) во превод на Зорица Николовска под наслов Конрад или момчето од конзерва во издание на Икона, Скопје.