Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Младеновиќ, Драгана

mladenovic_dragana
© Nebojša Babić
Драгана Младеновиќ, родена 1977 год. во Франкенберг, завршила српска и компаративна книжевност и моментно работи на докторската дисертација на Филолошкиот Факултет во Белград. Од 2003 год. има објавено шест збирки поезија овенчани со награди, во коишто авторката постојано се занимава со утописки визии, со идеи за создавање држави, со нивната реализација, како и можниот неуспех на човечката природа во една катастрофа.