Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Фобургер, Дагмар

vohburger_dagmar
Дагмар Фобургер, родена 1966 год., завршила германистика во Берлин. Има работено за различни дневни и неделни весници, радио станици и ПиАр-агенции. Во 2004 год. беше портпарол за печат на Меѓународниот филмски фестивал во Келн, во 2005 год. коавтор на радиоприлозите ,,Крстозбор Босна“ (Дојчландфунк), а од 2006 до 2009 год. коресподент за Србија на ,,n-ost (Мрежа за известување од Источна Европа)“.

Дагмар Фобургер заедно со Драгослав Дедовиќ преведува од српски на германски јазик.