Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Der unmögliche Roman

Живковиќ, Зоран.

zivkovic_romanЗоран Живковиќ раскажува приказни, коишто проникнуваат во границите на можното: така ликовите добиваат мистериозни гости и понудата, да појдат на патување во иднината. Други пак можат да ги повлечат минатите одлуки и со тоа да му дадат алтернативен тек на својот живот. Понекогаш и кај авторот лично ѕвонат на врата, и некој лик бара да го пушти ...

Der unmögliche Roman [,,Невозможниот роман“] oд Зoран Живковиќ, којшто ги резимира книгите ,,Vremenski darovi“, ,,Nemogući susreti“, ,,Sedam dodira muzike“, ,,Biblioteka“ и ,,Koraci kroz maglu“ излезе во издание на ,,Думонт“, Kелн. Преводите на германски јазик ( извадок) ги направија Aстрид Филипсен (,,Nemogući susreti“, ,,Sedam dodira muzike“, ,,Koraci kroz maglu“) и Maргит Југо (,,Vremenski darovi“, ,,Bibliotkeka“).