Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Гајгер, Арно

geiger_arno
© Marco Flammang

Арно Гајгер е добитник на повеќе награди, меѓу кои и на Германската книжевна награда (2005), наградата за поддршка на книжевноста „Фридрих Хелдерлин“ на градот Бад Хомбург (2005, 2011), наградата „Јохан Петер Хебел“ на покраината Баден-Виртемберг (2008), почесната награда на Здружението на прифатилишта и палијативна медицина на Германија (2011) и книжевната награда на фондацијата Конрад Аденауер (2011). Тој живее како слободен писател во Волфурт и Виена.