Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Симса, Марко

simsa_marko
© markosimsa.at
Mарко Симска, роден 1965 год. во Виена, веќе дваесет години како режисер и актер изведува класични концерти и поставува театарски претстави за деца. Своите продукции ги има прикажано во познати концертни сали и на познати фестивали во Австрија, Германија, Швајцарија, Луксембург и Италија. Неговите книги се преведени на дванаесет јазици. За своите публикации и продукции е добитник е на бројни награди, меѓу кои и ,,Наградата на германската критика за плочи“, како и на Светската награда за литература за деца и млади.

Вебстраница