Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Wespennest 159: Jugoslavija revisited

изд. Алида Бремер, Валтер Фамлер.

z02_jugoslavijarevisited„Jугосфера"? Како стојат работите во интелектуалната и уметничката сфера во однос на заедничка регионална свест надвор од границите на државите наследнички? Две децении по распадот на СФР Југославија авторите со актуелниот фокус се занимаваат со она што беше Југославија и што остана денес од Југославија.

Списанието ,,Wespennest 159: Jugoslavija revisited, во издание на Валтер Фамлер, излезе во издавачката куќа ,,Ферајн Групе Веспеннест“.