Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Дамјановиќ, Слободан

damjanovic_slobodan
Слободан Дамјановиќ е роден 1951 год. во Белград, а студирал филозфија и историја на уметноста. Живее во Белград и е член на Здружението на книжевни преведувачи и на Здружението на стручни и научни преведувачи на Србија. Преводи од германски јазик: Гидо Кноп, Ерих фон Деникен, Хорст Креме, Катарина Хакер, Херфрид Минклер, Кристијан Мајер, Лу Андреас-Заломе. Преводи од англиски јазик: Питер Сингер, Јан Шапиро, Џон Бренкман, Шелдон С. Волин, Јагдиш Багвати. Преводи од француски јазик: Франсоа Моријак, Ги де Мопасан, Ани Лакроа-Риц, Мишел де Сен-Шерон.