Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Хавер, Фадила Нура

haver_fadila
© Fadila Nura Haver
Фадила Нура Хавел е родена 1956 год. во Маглај (Босна и Херцеговина). Од 1998 год. живее во Сараево. Пишува и објавува поезија и проза и работи како колумнистка и радио-новинарка.

Во 2004 год. ја добива книжевната награда ,,Зоро“ за нејзината збирка раскази ,,Кога ќе умирам да се смејам“. Во 2005 год. во издавачката куќа ,Зоро“ излезе нејзиниот лирски дневник ,,Синиот коњ“.