Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Карловиќ, Роман

karlovic_roman
Роман Карловиќ (1976) е хрватски писател и преведувач. Меѓу другото има преведено пет дела од Карло Голдони и есеи од Славој Жижек. Автор е на ,,Меланхолија на империјата" (2009), збирка политички есеи.