Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Гајслер, Дагмар

geister_dagmar
© Jan Roeder (free of charge)
Родена 1958 год. во Зиген, студирала графички дизајн во Визбаден и живее како слободен уметнички илустратор во близината на Минхен. Во меѓувреме не само што се објавени бројни сликовници со нејзини илустрации, туку како авторка и илустраторка веќе има објавено сликовници, книги и читанки во различни издавачки куќи. За книгата ,,Ванда и бандата девојкомрсци" Дагмар Гајслер во јули 2007 год.  ја доби книжевната награда Урмел од Пенценберг.