Печати

Ланге, Катрин

lange_kathrin
© Werner Pohl, Ilsede
Катрин Ланге е родена 1969 год. во Гослар на Харц. Денес со сопругот и двата сина живее во едно мало село во близина на  Хилдесхајм во Долна Саксонија. Од 2005 год. многу успешно пишува романи за возрасни и млади. За  нејзиниот историски роман за млади ,,Тајната на астрономите" во 2009 год. од жирито младинци на градот Бад Сегеберг беше овенчана со наградата ,,Сегебершко перо".