Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Конкурс: Writers-in-Residence: Reading Balkans 2020

.

reading balkansВо рамките на проектот Reading Balkans и во 2020 година повторно се доделуваат резиденцијални стипендии. Распишани се вкупно 21 четиринеделни стипендии во Ново место, Белград, Скопје, Сплит, Тирана, Приштина и Сараево. Заинтересира-ните автори можат да аплицираат за стипендија до 30. декември 2019 година.

Конкурс (Англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d