Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

ТРАДУКИ на „Светскиот прием“ во Франкфурт

.

742 weltempfangПринуден брак или венчавка од љубов? Така гласеше насловот на подиумската дискусија, која што во саботата на 19. октомври, на „Светскиот прием“ на овогодишниот Саем на книгата во Франкфурт интензивно се позанимава со темата „ЕУ и земјите кандидати за членство од Западен Балкан“. Со поддршка од Министерството за надворешни работи и Традуки Михаел Рот, Државен министер за Европа во Министерството за надворешни работи и одговорен за германско-француска соработка, заедно со Звездана Ковач, директорка на Центарот за демократија и помирување во Југоисточна Европа (CDRSEE), и Милена Лазаревиќ, програмска директорка на белградскиот Европски политички центар, продискутираа за ова суштинска желба. Подиумската дискусија, која по ветото на Франција за отпочнување на преговори за пристапување во ЕУ со Албанија и Северна Македонија, беше поактуелна од кога било, ја модерира Данијел Мајиќ. 

партнери на проектот

traduki partners 2014 d