Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Бенц, Волфганг

benz_wolfgang
Волфганг Бенц, роден 1941 год. во Елванген/Јаст, студирал историја, политички науки и историја на уметност во Франкфурт, Кил и Минхен. До 1990 год. бил научен соработник на Институтот за понова историја, а потоа до пензионирањето професор и директор на Центарот за антисемитски истражувања на „Техничкиот Универзитет“ во Берлин. Фолфганг Бенц е автор, издавач и коиздавач на бројни историски дела, кои претежно се занимаваат со теми за националсоцијализмот и антисемитизмот.