Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Раухенштајнер, Манфриед

.

rauchensteiner manfriedМанфриед Раухенштајнер, роден 1942 година во Вилах, е историчар, универзитетски професор и автор на бројни книги и научни прилози. Кон неговите публикации, меѓу другото, се вбројува и стандардното дело Der Erste Weltkrieg und das Ende der Habsburgermonarchie 1914–1918. Манфриед Раухенштајнер живее и работи во Виена.