Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Верлиб, Владимир

.

vertlib vladimirВладимир Вертлиб, роден 1966 година во Ленинград, во 1971 година со семејството емигрира во Израел, а во 1981 година се преселува во Австрија. Студира економија, а живее како слободен писател во Салцбург. Владимир Вертлиб има објавено низа романи. Последни излегоа Lucia Binar und die russische Seele (2015) и Viktor hilft (2019).

Вебстраница