Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Ерлбрух, Волф

.

erlbruch wolfВолф Ерлбрух, роден 1948 година, до 2009 година беше професор по илустрација на Бергискиот универзтет Вупертал. Во 2017 година како прв германски уметник ја доби реномираната награда „Астрид Линдгрен Меморијал“ за свето целокупно творештво. Покрај тоа е добитник на наградата Гутенберг на градот Лајпциг, на посебната награда на Германската награда за книжевност за млади, како и на медалјата „Ханс Христијан Андерсен“.