Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Јоас, Ханс

.

joas tamasХанс Јоас, роден 1948 година, е социолог и социјален психолог. Предава како Ернст-Трелч-хонорарен професор на Теолошкиот факултет на Хумоболт универзитетот во Берлин, а освен тоа е професор и член на Committee on Social Thought на универзитетот Чикаго. Од април 2011 до март 2014 година беше стипендист на Фрајбуршкиот Institute for Advanced Studies (FRIAS). Во летниот семестар 2012 година Јоас како прв научник го доби ново отвореното место како визитинг професор на фондацијата Јозеф Рацингер Папа Бенедикт XVI на универзитет во Регенсбург.