Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Перта, Космин

.

perta cosminКосмин Перта, роден 1982 година во Виешеу де Сус, е романски есеист, поет и романописец. Неговата докторска теза ја пoсвети на источноевропската фантастична книжевност. Кон делата на Комин Перта се вбројуваат повеќе есеи, романи, збирки раскази и збирки поезија. Неговата дебитантска збирка поезија Zorovavel ја објави 2002. Тој предава компаративна книжевност на универзитетот Хиперион во Букурешт.