Печати

Гостување на Даим Мифтари во Сараево

.

699 miftariСо гостувањето на албанско-македонскиот писател Даим Мифтари во Сараево започна овогодинешната резиденцијална програма во рамките на проектот „Reading Balkans“, поддржан од ЕУ.

Четири недели Даим Мифтари, во Скопје познат како автор, новинар, преведувач и професор, престојуваше и работеше во главниот град на Босна и Херцеговина, и можеше да се здобие со директен увид во културната сцена на лице место. На 20. март на една книжевна вечер во разговор со писателот и новинар Aхмед Буриќ ѝ се претстави себе си и своето дело на сараевската публика.

699 miftari big