Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Мандиќ, Етхем

.

mandic ethemЕтхем Мандиќ е роден 1986 година во Подгорица, Црна Гора, студирал словенски јазици и книжевности во Никшиќ, Загреб и Сараево, а работел како професор во основно училиште, програмски асистент во Центарот за развој на невладиниот сектор (ЦРНВО), менаџер на програма и генерален секретар во АТАК (Алтернативна Театарска Активна Компанија). Денес е продекан за наука и меѓународни прашања на Факултетот за црногорски јазик и книжевност во Цетиње и е на докторски студии во Загреб. Етхем Мандиќ досега има објавено еден роман.