Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Reading Balkans: Стефан Бошковиќ во Приштина

696 boskovicВо рамките на резиденцијалната програма „Prishtina has no river“ на Ќендра Мултимедија во април 2019 година црногорскиот писател Стефан Бошковиќ престојуваше во Приштина. На косовската публика ѝ се претстави на едно читање со дискусија во галеријата „Моне“, во модерација на драмската писателка и театролог Фјола Хоџа.

{vsig}696{vsig}