Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Брлек, Ален

.

brlek alenАлен Брлек е роден 1988 година во Загреб. За неговиот деби Metakmorfoze поетот во 2013 година беше одликуван со реномираната хрватска награда „На врх језика“. Неговата втора книга Pratišina излезе 2017 година во Србија. Во неговите песни Брлек креира иновативни јазични творби, а освен тоа отвора и нови хоризонти: Заедно со писателот Дарко Шепаровиќ и со музичарот Емил Андреис во проектот „Зарон“ ги истражува просторите и расположенијата на поезијата и музиката.