Печати

Reading Balkans: Марко Видојковиќ во Ново Место

.

694 vidojkovicВо март 2019 година српскиот писател, музичар, телевизиски водител и активист за човекови права Марко Видојковиќ помина скоро месец дена како Writer in Residence во словенечкото Ново Место. Таму работеше на неговата нова книга и на две читања ѝ се претстави на словенечката публика.

Medien: Delo, Delo, RTV SLO, Dolenjski List