Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Награда за архитектонски најсупешно уреден саемски штанд на „4 земји 1 јазик“ во Белград

674 4 zemljeСаемскиот штанд на програмата на ТРАДУКИ „4 земји 1 јазик“ во рамките на 62. Саем на книгата во Белград беше највпечатлив во секој поглед.

Откако привлечниот визуелен дизајн на штандот воодушеви бројни посетители, неговите архитекти Бојана Марковиќ и Давид Билобрк беа двократно наградени за своето дело и ја добија наградата на 40. Салон за архитектура 2018 година во категоријата внатрешно уредување и наградата „Ранко Радовиќ“ во 2018 година во категоријата „реализирано архитектонско дело“. Срдечна честитка за овој успех!

Фотографии: © Реља Иваниќ