Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Бугарија го потпиша договорот за пристап кон книжевната мрежа ТРАДУКИ

670 beitritt bulgarienСо срдечна поздравна реч директорката на фондацијата С. Фишер, Антје Конциус, на 14. декември го поздрави пристапот на Бугарија кон книжевната мрежа ТРАДУКИ.  Во рамките на свеченостите по повод десетгодишнината од постоењето на ТРАДУКИ во Софија заедно со заменичката Министер за култура Амелиа Гешева во Мермерното фоаје на Националната палата на културата го потпишаа рамковниот договор. Срдечно добредојде, Бугарија!

bwd  Set 1/2  fwd

Fotos: © Goethe-Institut/Dobrin Kashavelov