Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Резиденцијалната стипендистка Дарија Жилиќ за прв пат се претставува во Сараево

665 zilic darijaВо септември хрватската писателка Дарија Жилиќ допатува во Сараево, за таму четири недели да живее и работи како резиденцијална стипендистка на програмата Writer-in-Residence.

За крај на нејзиниот престој домаќинот, П.E.Н.- Центарот на Босна и Херцеговина, организира книжевна вечер во галеријата „Звоно“, каде што за прв пат во разговор со Јасна Шамиќ и Ален Кристиќ го претстави своето дело во главниот град на Босна и Херцеговина.

665 zilic darija big