Печати

Reading Balkans: Јордан Славејков како стипендист на “Prishtina has no river”

663 slavyekovВо рамките на Reading Balkans Ќендра Мултимедија во септември му посака добредојде на бугарскиот автор Јордан Славејков во Приштина. За време на неговиот гостински престој тој живееше и работеше четири недели во главниот град на Косово, за да се запознае со тамошната културна сцена. На 19. септември им се претстави на читателите во разговор со Ќерим Ондози и прочита извадок од неговиот роман Последна стъпка.