Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Стипендии Пол Селан во Виена за 2019/20 година

.

325 paul celan ausschreibungИнститутот за науки за човекот (IWM) за 2019/20 година распиша нови стипендии  Пол Сеан за преведувачи. Програмата го поддржува преводот на канонски текстови и современи клучни дела од областа на општествените, социјалните и културолошките науки меѓу источно и западноевропските јазици или меѓу два источноевропски јазици. Рокот за пријавување за стипендиски престој од три до шест месеци во Виена е 28. февруари 2019 година.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d