Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Tombola ali življenje!

Тратник, Сузана.

627 tratnik tombola zivotaШеснасетгодишната Мија расте во еден мал, монтон град. Живее со мајка ѝ, која по секоја цена сака да ѝ најде работа, и без татко ѝ, кој се појавува само од време на време, за да ѝ ја наполни главата со празни ветувања и фантазии. Разочарана од сè – училиштето, барањето професија, родителите, другарката и љубовта – Мија мора сама да си го пронајде сопствениот пат.  

Tombola ali življenje! [Томбола или живот!] од Сузана Тратник излезе на српски јазик (извадок) во превод на Нина Гуглета под наслов Tombola ili život! во издание на Арете, Белград.