Печати

Гуглета, Нина

.

gugleta ninaНина Гуглета, родена 1979 година, студирала класични студии на Филозофскиот факултет во Белград, а во Љубљана се стекнува со магистерска титула од областа на издаваштвото. Во 2015 година ја основа издавачката куќа Арете, која ја води оттогаш. Кон нејзините книжевни преводи од англиски и словенечки јазик се вбројуваат дела од Жан Биажио Конте, Винко Медендерфер, Томо Потстеншек, Андреј E. Скубиц, Сузана Тратник и Миха Мацини.