Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Дека да

Исаковски, Игор.

618 isakovski tako daДека да, објавена 2015 година, е последната збирка на младиот и неочекувано починат македонски поет, прозаист, издавач и преведувач Игор Исаковски. Со својата поезија и книжевна заложба тој остави трајна и значајна трага во современата македонска поезија.

Дека да од Игор Исаковски излезе на српски јазик (извадок) во превод на Душко Новаковиќ под наслов Tako da во издание на Книжевна радионица Рашиќ, Белград