Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Илиќ, Милена

.

ilic milenaМилена Илиќ, родена 1978 година во Белград, студирала книжевност на Филолошкиот факултет. Пишува песни и куси раскази и преведува книжевни текстови од македонски на српски јазик. Во 2009 година беше објавена збирката  песни Hepi mikro vumn bluz. За  нејзиниот превод на книгата Поврзи ги точките на македонската поетеса Николина Андова Шопова во 2016 година победи на натпреварот за поетски превод на издавачката куќа Тречи Трг.