Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Генацино, Вилхелм

.

genazino wilhelmВилхелм Генацино, роден 1943 година во Манхајм, се смета за еден од најзначајните германски писатели. Познат стана во 1977 година со неговата трилогија Abschaffel. За неговото опсежно и повеќекратно наградувано дело, меѓу останатите, е добитник на наградите „Георг Бихнер“ и „Ханјрих Клајст“. Вилхелм Генацино живее во Франкфурт.