Печати

Кавариќ, Слаѓана

.

kavaric sladjanaСлаѓана Кавариќ е родена 1991 година во Подгорица. Таа е докторанд по филозофија и пишува песни и куси раскази. Досега ги има објавено збирките поезија Sjećanje (2010) и Ljudi niotkuda (2016). Нејзиниот рсказ Odlazak беше објавен во реномираното амерканско списание за литература World Literatur Today. Во британското списание Balkan Poetry Today беше објавен дел од нејзините песни на англиски јазик.