Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Гостување на Јасна Самиќ во Приштина

640 samicОд Босна и Херцеговина, т.е. од Франција во јуни 2018 пристигна гостинот во резиденцијалната програма „Prishtina has no river“: Јасна Шамиќ од Сараево (и Париз) по покана на Ќендра Мултимедиа помина речиси еден месец во косовскиот главен град, за таму да твори и да ѝ се претстави на косовската читателска публика.

Ова го стори особено во рамките на едно читање со авторска дискусија, што се одржа во уметничката галерија Моне и која ја водеше Антон Беришај. Со него Јасна Шамиќ продискутра за односот на религијата и уметноста.

Медиуми: Коха Диторе