Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Конкурс: Програма Artists-in-Residence 2019

.

646 artist in residenceСојузната канцеларска служба на Австрија во соработка со KултурКонтакт Aвстрија распишува 50 резиденцијални стипендии за 2019 година за престој во Австрија. За оваа стипендиска програма може да се пријавуваат странски уметници, како и писатели и книжевни преведувачи, електронски преку онлајн-платформата artists-in-residence-austria. Рокот за пријавување е 30. септември 2018 година.

Конкурс (германски јазик)

Конкурс (англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d