Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Гламузина, Драго

.

glamuzina dragoДраго Гламузина е роден 1967 година во хрватскиот Вргорац. По студиите по компаративна книжевност и филозофија во Загреб работи како новинар и лектор во издавачка куќа. Од 2011 година е главен лектор на загрепската издавачка куќа ВеБеЦет. Досега Гламузина има објавено повеќе збирки поезија и еден роман. Неговите дела се повеќекратно наградувани и преведени на повеќе јазици.