Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Керсел, Кристијан

.

cercel cristianКристијан Керсел, роден 1984 година во Букурешт, завршил европски студии на универзитетот Букурешт (бечелор) и магистарски националистички студии на Централниот европски универзитет во Будимпешта. Во 2012 година докторира на универзитетот Дурхам (Велика Британија). Во 2008/2009 година беше уредник на списанието за култура Observator Cultural. Добитник е на повеќе истражувачки стипендии, а моментално работи како научен соработник на Институтот за социјални движења на универзитетот Рур во Бохум. Кристијан Керсел преведува од германски, италијански и англиски на романски јазик.