Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Бек, Антон

.

beck antonАнтон Бек, роден 1996 година во Лихтенштајн, уште како гимназијалец пишува романи, куси раскази и песни. Во 2016 година издавачката куќа Ван Ек го објавува неговиот дебитантски роман #jugend. Во 2017 година во Бухер излезе новелата Fern von Flut und Flora. Антон Бек моментално студира германистика и скандинавистика во Цирих.