Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Савановиќ, Александра

.

savanovic aleksandraАлександра Савановиќ, родена 1986 година во Нови Сад, студирала меѓународни односи на Факултетот за политички науки во Белград и социологија на Слободниот универзитет во Берлин. Досега главно работела како проект-менаџер во областа на културата и непрофитабилни организации. Таа пишува предлози за проекти, есеи, критики, политички анализи, политички препораки, теоретски текстови и проза, а е член на редакцијата на белградското списание Цент. Неодамна го заврши својот прв роман.